Bazene možemo podjeliti prema samoj tehnologiji izgradnje i prema načinu cirkulacije vode. Plan Adria Vam nudi montažne bazene različitih oblika, te klasične armirano betonske. Prema Vašim potrebana ugrađujemo bazensku tehniku sa skimerskom cirkulacijom ili bazensku tehniku namjenjenu preljevnim bazenima.

VRSTE KONSTRUKCIJE BAZENA

MONTAŽNI BAZENI

Montažni bazeni dolaze u svim oblicima i veličinama, ovisno o željama i mogućnostima kupaca. Grade se od galvanizirane metalne konstrukcije, elemenata za pričvršćivanje i PVC folije (liner). Zbog svoje ekonomičnosti i brze ugradnje postali su čest odabir naših kupaca.

BETONSKI BAZENI

Izgradnja klasičnih armirano-betonskih bazena uz korištenje oplate još uvjek je najčešći način gradnje bazena. Uz dobro unaprijed razrađen nacrt ovim načinom gradnje lakoćom se postižu i najzahtjevniji oblici bazena. Široka ponuda bazenske tehnike i dodatne opreme te završnih obloga, poput mozaika i linera, potvrđuju zašto su betonski bazeni i dalje u vrhu zadovoljavanja estetskih kriterija koje nalažu kupci.

OBRADA BAZENSKE VODE

SKIMERSKI BAZENI

Ugradnjom skimerske cirkulacije u bazen odabire se jednostavnija i jeftinija opcija namjenjena za privatnu i rezidencijalnu upotrebu. Površinska voda iz bazena usisava se pomoću skimera, a voda na dnu putem podnog sifona, usisana voda odlazi do postrojenja za filtriranje gdje se provjerava kvaliteta, vrši filtracija, eventualno zagrijavanje i dezinfekcija. Voda se u bazen vraća putem istrujnih mlaznica smještenih nasuprot skimera. Razina vode u bazenu je niža od ruba bazena za cca 10 cm gdje površinsku vodu sakupljaju skimeri. Reguliranje razine vode najčešće se vrši putem mehaničkog regulatora nivoa vode (iako postoji opcija sa osjetnikom nivoa u skimmeru te električna jedinica za aktivaciju elektromegnetskog ventila) te preko preljeva smještenog u skimmeru..

PRELJEVNI BAZENI

Kod preljevnih bazena, voda teče u obodne kanale smještene na rubovima bazena, te se iz njih uljeva u spremnik za kompenzaciju. Odatle se usisava u postrojenje za filtriranje gdje se provjerava kvaliteta, vrši filtracija, eventualno zagrijavanje i dezinfekcija. Nakon čega se voda vraća u bazen preko istrujnih mlaznica smještenih u podu bazena. Na ovakav način voda cirkulira od dolje prema gore što predstavlja kvalitetniji način cirkulacije. Voda je u nivou ruba bazena te njegov izgled ostavlja dojam zrcala. Zbog njegovih tehničkih karakteristika i načina cirkulacije vode, voda u ovom bazenu je čišća zbog većeg kapaciteta protoka vode koja je na površini, a koja je i najprljavija. Ovi bazeni predstavljaju nešto skuplju i kvalitetniju opciju, ali i jedinu mogućnost kod izgradnje javnih bazena zbog većeg opterećenja kupačima. Osim tehničkih karakteristika koje obilježavaju ove bazene, njihov vizualni dojam nije manje bitan, bazen sa preljevnim zidom za efekt beskonačnog, zadovoljit će i najzahtjevnije estetske kriterije.