Idealan početak realizacije vašeg bazena počinje u našem izložbenom prostoru. Plan Adria savjetnik Vam pruža informacije o procesu izgradnje bazena u cjelini i pomaže vam odabrati bazen prilagođen Vašim potrebama polazeći od tehnologije izgradnje, filtracije vode pa sve do obloge bazena i dodatne opreme.

VRSTE KONSTRUKCIJE BAZENA

MONTAŽNI BAZENI

Montažni bazeni dolaze u svim oblicima i veličinama, ovisno o željama i mogućnostima kupaca. Grade se od galvanizirane metalne konstrukcije, elemenata za pričvršćivanje i PVC folije (liner). Zbog svoje ekonomičnosti i brze ugradnje postali su čest odabir naših kupaca.

BETONSKI BAZENI

Izgradnja klasičnih armirano-betonskih bazena uz korištenje oplate još je uvijek najčešći način gradnje bazena. Uz unaprijed kvalitetno razrađen nacrt ovim načinom gradnje lakoćom se postižu i najzahtjevniji oblici bazena. Široka ponuda bazenske tehnike i dodatne opreme te završnih obloga, poput mozaika i linera, potvrđuju zašto su betonski bazeni i dalje u vrhu zadovoljavanja estetskih kriterija koje nalažu kupci.

OBRADA BAZENSKE VODE

SKIMERSKI BAZENI

Ugradnjom skimerske cirkulacije u bazen odabire se jednostavnija i jeftinija opcija namjenjena za privatnu i rezidencijalnu upotrebu. Voda iz bazena cirkulira pomoću skimera te odlazi do postrojenja za filtriranje gdje se provjerava kvaliteta, vrši filtracija te eventualno zagrijavanje i dezinfekcija. Voda se u bazen vraća putem povratnih mlaznica smještenih nasuprot skimera. Razina vode u bazenu je niža od ruba bazena za cca 10 cm gdje površinsku vodu sakupljaju skimeri. Reguliranje razine vode najčešće se vrši putem mehaničkog regulatora nivoa vode, te preko preljeva smještenog u skimeru.

PRELJEVNI BAZENI

Kod preljevnih bazena, voda teče u obodne kanale smještene na rubovima bazena, iz kojih se ulijeva u spremnik za kompenzaciju. Odakle se usisava u postrojenje za filtriranje gdje se provjerava kvaliteta, vrši filtracija te eventualno zagrijavanje i dezinfekcija. Nakon toga se voda vraća u bazen preko povratnih mlaznica smještenih u podu bazena te na takav način voda cirkulira od dolje prema gore što predstavlja kvalitetniji način cirkulacije. Voda je u nivou ruba bazena te njegov izgled ostavlja dojam zrcala. Ovi bazeni predstavljaju nešto skuplju i kvalitetniju opciju, ali i jedinu mogućnost kod izgradnje javnih bazena zbog većeg opterećenja kupačima. Osim tehničkih karakteristika koje obilježavaju ove bazene, njihov vizualni dojam nije manje bitan jer će bazen sa preljevnim zidom za efekt beskonačnog zadovoljit i najzahtjevnije estetske kriterije.

Obloge bazena

U skladu sa ambientom, obloga bazenu daje prepoznatljiv izgled. Ipak, nije sve u estetici i dizajnu. Pametan odabir završne obloge bazena i više je nego bitan. Plan Adria u svojoj ponudi ima različite tipove završne obloge, PVC folija, Colledani Materia Pool.       Na slikama su bazeni koji su obloženi Alkorplan Touch folijama, trenutno najkvalitetniji folijama na tržištu.

Naši djelatnici educirani su za oblaganje bazena PVC folijom

Upload Image...